top of page

Manuele Therapie

Bij welke klachten is manuele therapie geschikt?

Wanneer je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang tot elkaar. Het doel van manuele therapie is het beter laten bewegen van de gewrichten waardoor houding en bewegingen verbeteren. Enkele voorbeelden van veel geziene klachten zijn hoofdpijn en/of duizeligheid vanuit de nek, wervelkolomklachten met of zonder uitstraling en heupklachten. De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid.

 

Wat wordt er bij manuele therapie gedaan?

De therapie wordt gestart met een intakegesprek waarna het lichamelijk onderzoek zal volgen. De behandeling bestaat uit een aantal technieken speciaal voor de gewrichten. Een van de mogelijke technieken en misschien wel de meest bekende is de manipulatie waarbij een knakkend gevoel en geluid kan worden waargenomen. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van adviezen, huiswerkoefeningen en inzicht in gezond bewegen.

In onze praktijk worden naast de volwassenen ook zuigelingen en jonge kinderen behandeld met manuele therapie, zie ook kindermanuele therapie.

Plan online. Het is makkelijk, snel en veilig.

bottom of page