top of page

Sportfysiotherapie

Bij welke klachten is sportfysiotherapie geschikt?

Voor veel mensen is sporten en bewegen een deel van hun dagelijkse routine. Sporten kan een stukje ontspanning en plezier brengen en op ieders eigen niveau ben je een prestatie aan het leveren. Wanneer dit door een blessure niet lukt kan dit erg vervelend zijn. De sportfysiotherapeut kan je helpen de blessure te verhelpen en weer terug te keren in de sportsetting. Hiervoor staat niet alleen de blessure centraal maar wordt er ook dieper op de sport ingegaan en de basisvoorwaarden om hier weer aan deel te nemen.  


Wat wordt er bij sportfysiotherapie gedaan?
De fysiotherapeut richt zich bij de behandeling niet alleen op de klacht: het is de persoon die centraal staat. Er wordt een analyse gemaakt van de lichamelijke klacht en de klacht tijdens het sporten. Hiermee wordt een behandelplan opgesteld om zo snel mogelijk maar in verantwoorde stappen “return to play” te bereiken. De sportfysiotherapeut is in staat te
beoordelen wat er wel en niet mag/kan tijdens de revalidatie. Daarnaast kan hij overleggen met de trainer/coach om een veilige en snelle sporthervatting te laten plaatsvinden.

Plan online. Het is makkelijk, snel en veilig.

bottom of page