top of page

ToP therapie voor prematuren

Pasgeboren

Bij welke klachten is ToP therapie voor prematuren geschikt?

Het ToP programma® ondersteunt u en uw vroeggeboren kind na ontslag uit het ziekenhuis. ToP staat voor “Transmurale Ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders.” ToP is een preventief interventieprogramma dat ouders en hun vroeg geboren kind (kinderen geboren onder de 32 weken en/of geboren met een geboortegewicht kleiner dan 1500 gram) ondersteunt na ontslag uit het ziekenhuis. Het heeft tot doel dat ouders met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van hun baby kunnen begeleiden.

 

Wat wordt er bij ToP therapie voor prematuren gedaan?

De ondersteuning vindt plaats tijdens 12 huisbezoeken gedurende het eerste levensjaar. Het wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide kinderfysiotherapeuten, die hiertoe nauw samenwerken met de 2de en 3de lijn en met de Jeugdgezondheidszorg.
Het ToP programma sluit aan bij de manier waarop tijdens de couveuseperiode in steeds meer ziekenhuizen wordt omgegaan met de behoeften van de vroeggeboren baby: de individuele ontwikkelingsgerichte zorg.
ToP gaat niet uit van de problemen, maar van de mogelijkheden die uw kind heeft en de pogingen die het doet om de wereld te verkennen en zich aan te passen. Het doel van het programma is dat uw kind op een actieve en ontspannen manier deel kan nemen aan de dingen die op dat moment belangrijk zijn voor hem/haar.

Plan online. Het is makkelijk, snel en veilig.

bottom of page